Barion Pixel

Foglalással kapcsolatos kérdések:

Hogy tudok regisztrálni?

Csakis a honlapon keresztül, online tudsz regisztrálni. Kérünk olvasd el részletesen ennek menetét itt.


Részt lehet venni az eseményen előzetes helyfoglalás nélkül is?

Kizárólag érvényes regisztrációval, előzetes helyfoglalással lehet az eseményeken résztvenni. A helyedet a részvételi díj azonnali kártyás kifizetésével, vagy banki utalással tudod biztosítani. Erről bővebb információt itt találsz.


Elfogytak a helyek a kedvenc festményemnél, nem tudtam regisztrálni! Mit tegyek?

Minden eseményre helyszíntől függően egy bizonyos számú hely foglalása lehetséges. Ha már nem tudtál foglalni, de nagyon szeretnél részt venni, írj nekünk egy emailt, és várólistára teszünk. Ha valaki visszamondja az esemény előtt 48 óráig, értesítünk.


Van minimum létszám?

Az események minimum 6 fővel kerülnek megrendezésre. Amennyiben ez a létszám nincs meg, az  élményfestés nem kerül megrendezésre. Pontosan a kezdési időpont előtt 24 óráig mindenképpen értesítünk téged az esetleges változásokról. Erről bővebb információt az ÁSZF-ben találsz.


Van maximum létszám?

Igen, helyszíntől függően 10-15 fő.


Mikorra érdemes érkezni?

Javasoljuk, hogy min. 15 perccel a meghirdetett kezdési időpont előtt. Így kényelmesen el tudsz helyezkedni, ráhangolódni az alkalomra, a festésre. Ha először jársz nálunk, talán még izgulni is fogsz.


Hány éves kortól lehet résztvenni?

Gyerekeknek külün festő eseményeket szervezünk, amelyeken kisiskolás kortól ajánljuk a részvételt. A meghirdetett festmények témái elég jól behatárolják azt a korosztályt, akikre gondoltunk. A felnőtt eseményeken, főleg az esti és bárokban megrendezésre kerülő élményfestéseknél 14 éves kortól szülői felügyelettel vehetnek részt kiskorúak. A hétvégi, de témájából egyértelműen felnőtteknek szóló festéseken 10 éves kortól szülői felügyelettel jöhetnek gyerekek. Ilyenkor azt javasoljuk, hogy a szülő-gyerek inkább párosan, együtt fessen.


Külföldiek, magyarul nem beszélők regisztrálhatnak?

Igen, persze. Az idegen nyelvek nem jelentenek problémát. Folyékonyan beszélünk angolul, németül, sőt még a latin nyelvek, francia, spanyol, portugál is szóba jöhetnek. 


Milyen ruhában érdemes menni?

Olyan kényelmes ruhában gyere, amiben jól érzed magad, és nem nagyon félted. Igaz, hogy a festéshez adunk Neked egy kötényt, ami sok bajtól megóv, de nem várt balesetek mindig történhetnek.


Szülinapi bulit is vállaltok?

Hát hogyne! Bővebb információt itt találsz.


Kerti partira kiszállás megoldható?

Igen, erre is volt már példa. Keress minket és mondd el az elképzelésed!


Saját enni, innivalót vihetek magammal? Allergiás vagyok.

Ebben az esetben igen, de mindenképpen szeretnénk tudni róla előbb, és nem ott a helyszínen. A foglalásnál a megjegyzésben említsd meg, vagy írj egy emailt.


Fizetős a parkolás?

Ez helyszíntől függ. Az eseményben, a helyszínnél mindig megtalálod erről a megfelelő információt.


Valami technikai probléma történt foglalás közben. Sikerült vagy nem?

A technika ördöge néha tréfálkozik, de sebaj, kezd előlről a foglalás menetét. Ha így se sikerül, akkor inkább vedd fel velünk a kapcsolatot, jelezd, hogy mi miért nem sikerül, és kiderítjük.


Foglaltam, fizettem, de nem jött visszaigazoló email. Mi történt?

Erre kissé nehéz pontos választ adni, mert minden eset más és más. Lehet, hogy csak a spambe ment a levél. Először kérlek ellenőrizd az emailfiókodban. Ha bankkártyával fizettél ellenőrizd, hogy sikeres volt-e a fizetés. Ha a banki utalást választottad, és elutaltad a megfelelő összeget, azt is nézd meg, hogy a bankod nem dobta-e vissza az utalást. Legvégső esetben vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy mi is utána nézhessünk hol akadt el a dolog.


Lemondtátok az eseményt, most mi lesz?

Reméljük ez minél kevesebbszer fordul elő, de ebben az esetben te döntesz. Választhatod, hogy beregisztráljunk egy másik eseményre, vagy a visszatérítsük neked a jegy árát. Bővebb információt erről a lehetőségről az ÁSZF-ben találsz.


 

Festéssel kapcsolatos kérdések:

Legutoljára az iskolában fogtam ecsetet. Mi lesz majd?

Ennek ellenére is nagyon jól fogsz szórakozni. Ez biztos. Az élményfestés, a közösségi festés pont Neked lett kitalálva. Éppen ez a lényeg! Nálunk a résztvevők többsége semmilyen előképzettséggel, technikai tudással nem rendelkezik. Garantáljuk, hogy a legvégén büszke leszel magadra, és egy csodálatos képpel távozol, amit egyedül csakis te festettél.


Festhetek mást is, mint a többiek? Muszály követnem az oktató instrukcióit?

Amennyiben kezdő élményfestő vagy javasoljuk, hogy ugyanazt a képet fesd és ugyanolyan ritmusban, ahogyan az oktatód. Persze nagyon fontos, hogy a kreativitásod felébredjen, de az oktató felhívja a figyelmedet arra a pillanatra, amikor szabadjára engedheted alkotói fantáziád.  Nyugodtan használhatsz más színeket, design elemeket, vagy ami neked tetszik. Ha már festesz egy ideje, és határozott elképzelésed van az adott képről, kompozícíóról nyugodtan jelezd ezt előre az oktatónak, hogy ne meglepetésként érje.


Milyen anyagokkal dolgozunk?

A festés során akril festékkel dolgozunk. Ez nem káros az egészségre, gyerekekre, kismamákra. Amíg meg nem szárad a ruhából, bőrről könnyen vízzel ki, és lemosható. Igaz, száradás után kissé nehézkesebb, de akril higítóval ez is kivitelezhető.


Mit hozzak magammal?

Csak magadat, a jókedvedet, és egy cseppnyi türelmet. A többi eszközt mi biztosítjuk.


Kimosható az akrilfesték?

Amíg meg nem szárad a ruhából, bőrről könnyen vízzel ki, és lemosható. Igaz, száradás után kissé nehézkesebb, de akril higítóval ez is kivitelezhető. Adunk Neked festőkötényt, de javasoljuk, hogy ne a legújabb legmenőbbh ruhádba, cipődbe gyere festeni. 


Nem tudok rajzolni, kapok segítséget?

Mindenképpen. A bonyolultabb kompozíciójú képeknél, arcoknál előre felrajzolva kapod meg a vásznadat, de itt is csak a legfontosabb vonalakat látod. Az egyszerűbb képeknél szabadon festesz, de ezeknél általában semmi rajztudásra nincsen szükség.


Többen is festhetünk egy képet?

Bármelyik kép festhető párban, vagy családosan (gyerekek-szülők). De ha 3 felnőttnél többen szeretnétek 1 képet elkészíteni, akkor az inkább a csapatépítő élményfestés kategóriába tartozik. Ebben az esetben kérjetek egyedi ajánlatot, osszátok meg velünk hogy mire gondoltatok. Bővebb információt itt találtok.


A gyerek festésen szülőként is bent maradhatok?

Ha csak egy jegyet vásároltál a gyermekednek, és eredetileg is az volt a terv, hogy te nem festesz, akkor javasoljuk, hogy hagyd egyedül alkotni. Jó kezekben lesz, figyelünk rá. Ha viszont te is szeretnél alkotni, akkor a szülő-gyerek festésre regisztráljatok.


Mekkora méretű a vászon?

A vászon mérete képtől és kompozíciótól függ, de erről mindig találsz pontos információt az adott esemény leírásában. A hétköznapi rövid időtartamú festéseken általában a 30×40 cm, hétvégente a 40×50 cm méretet részesítjük előnyben. Ha párosan festetek mindig egy mérettel nagyobb vásznat kaptok.


Be tudom fejezni a képet?

Igen, határozottan és garantáltan.


Megszárad az akril az esemény végére?

Az akrilfesték száradási ideje egy rétegben csupán néhány perc. Ha nagyon vastagon és több rétegben festesz, akkor ennél egy kicsit hosszabb. 


Hol láthatók az eseményen készült fotók?

Az eseményen készített fotókat a FESTŐ KÖZ Facebook oldalára töltjük fel. A festést követően pár nappal már meg is nézheted őket.


Tetszett? Oszd meg: