Barion Pixel

Sikeres művészek akik életük közepén kezdték

Festeni, művészkedni, vagy valamilyen kreatív szakmába belekezdeni, SOHA NEM KÉSŐ, hiszen az alkotás nem ismer korlátokat! Összegyűjtöttem Neked egy pár híressé vált művészt, akik életük közepén, vagy még később találták meg a szenvedélyüket, új hivatásukat. 🥰

Leonardo da Vinci (1452-1519)

Festő, Szobrász, Építész

Leonardo da Vinci élete közepén találta meg a művészetet. Eredetileg anatómiai tanulmányokkal és mérnöki tervezéssel foglalkozott. A háromdimenziós forma és a tudomány iránti szenvedélye ösztönözte festői és szobrászi alkotásait. Munkássága számos területen kiemelkedő, és műveit milliárdokért árulják a mai napig

Grandma Moses (1860-1961)

Festő

Anna Mary Robertson Moses, akit Grandma Mosesként ismertek, 78 évesen kezdte el a festést. Eredeti foglalkozása háziasszony volt. Naiv stílusában örökítette meg az amerikai vidéki életet, és munkáit azóta nagy népszerűség övezi. Művei akár több millió dollárt érnek.

Louise Bourgeois (1911-2010)

Szobrász

Louise Bourgeois élete közepén fordult a szobrászat felé. Eredetileg matematikai tanulmányokat folytatott. Művészetében az érzelmek, a pszichológia és a női identitás témáival foglalkozott. Művei ma a világ legrangosabb múzeumaiban találhatók meg, és millió dolláros nagyságrendért kelnek el.

Henri Rousseau (1844-1910)

Festő

Henri Rousseau autodidakta festő. A festés előtt adóellenőr volt élete nagy részében. Művészi pályáját 40 éves korában kezdte. Dzsungelt ábrázoló festményeivel lett híres. Műveit ma is nagyra értékelik, és aukciókon több millió dollárt érnek.

Paul Cézanne (1839-1906)

Festő

Paul Cézanne élete közepén döntött úgy, hogy festő lesz. Az ügyvédi pályát hagyta hátra az új szenvedélye miatt. Posztimpresszionista munkássága és a természet ábrázolásának újszerű megközelítése révén vált ismertté. Műveit ma a világ legrangosabb művészeti intézményei őrzik.

Bill Blass (1922-2002)

Divattervező

Bill Blass karrierjét a divat világában kezdte el, élete közepén. Első divatcégét 40 évesen alapította. A klasszikus, elegáns stílusáról ismert tervező munkáit mára a luxusmárkák közé sorolják, és a divat világában igazi ikonnak számít.

Sonia Rykiel (1930-2016)

Divattervező

Bill Blass karrierjét a divat világában kezdte el, élete közepén. Első divatcégét 40 évesen alapította. A klasszikus, elegáns stílusáról ismert tervező munkáit mára a luxusmárkák közé sorolják, és a divat világában igazi ikonnak számít.

Betye Saar (1926-)

Kollázs művész

Betye Saar a hatvanas éveiben kezdett el komolyan foglalkozni a művészettel. Kollázsai és assemblage munkái az afro-amerikai identitás és kultúra mélyebb rétegeit fedezik fel. Művészetét az Egyesült Államokban és világszerte ismerik, és kiállításai rendszeresen megfordulnak a legelismertebb galériákban.

Carmen Herrera (1915-) 

Festő

Carmen Herrera a kilencvenes éveiben kapta meg életében az érdemleges elismerést. Absztrakt geometrikus festményei a színek és formák minimalista harmóniáját tükrözik. Herrera művészete az ötvenes években már kialakult, de csak idővel értékelték igazán a kortárs művészeti színtéren.

Mary Delany (1700-1788)

Botanikai Kollázs Művész

Mary Delany az életének nyolcvanas éveiben talált rá a botanikai kollázsra. Papírvágásokkal készítette el az élettel teli virágokat és növényeket, létrehozva egyedülálló művészi kifejezésmódját. Munkássága az évszázadok során inspirációt nyújtott a botanikai és művészeti közösség számára.

Lyn Slater (1954-)

Divatblogger

Lyn Slater a hetvenes éveiben kezdte el megmutatni magát, és személyes stílusát az interneten. Az „Accidental Icon” néven ismert blogja divatot és önkifejezést ötvöz, és inspirációként szolgál az érett korú nőknek az egyedi stílus kialakításában.

Sheila Hicks (1934-)

Textilművész

Sheila Hicks a hetvenes éveiben vált a nemzetközi textilművészet elismert alakjává. Munkásságát az innováció, a színek és a textúrák iránti szenvedély jellemzi. A világ számos kiemelkedő múzeuma gyűjti műveit.

Sir Quentin Blake (1932-)

Illusztrátor

Sir Quentin Blake élete közepén kezdte el a mesekönyvek illusztrálását. A Roald Dahl meséihez készített karakteres és kifejező rajzai miatt vált világhírűvé.

Ezek után nincs más hátra 👉 Festésre, alkotásra fel 🖌️🎨